Excelsior Mining – päivitetty näkemys

CruxInvestorin Matthew Gordon pyysi minua kirjoittamaan syvempää analyysiä heille ja niinpä fokukseni viimeisen viikon oli entistä syvempi sukeltaminen Excelsior Mining yhtiöön, josta olen kirjoittanut lyhyesti aiemmin.

Tekstin voi lukea Crux Investorin sivuilta ”The Next New Copper Producer in the United States : Excelsior Mining”.

Tämä on suunta mihin tulen jatkossa menemään.

Olen sijoittanut ja polttanut näppini kaivosyhtiöillä yli 10 vuotta sitten. Nyt vanhempana ja viisaampana ymmärrän fundamentti analyysin välttämättömyyden sijoittamisen pohjana, mutta kaivosyhtiöiden analysointi on yhä huikean haastavaa.

Jostain syystä menestyneimmät kaivossijoittajat usein sanovat ”bet the jockey” eli sijoita johdon perusteella. Tämä oppi ei ole vielä minuun uponnut, mutta olen nähnyt valtavasti ”loistavia” projekteja, jotka eivät ole edenneet yhtään 10 vuoden aikana, mutta joilla on 10 kertaa enemmän osakkeita. Johto on samalla nauttinut palkkioita ja pahimmillaan ei omistaa firmasta mitään.

Kaivossektorin johtajista suurin osa lienee surkeita. Alan perkaamaan jokaista omistamaani yhtiötä uudestaan, fokuksena johto ja heidän valheet, kompensaatio, omistajuus, pätevyys, strategia ja niin eteen päin. Koen että pystyn valottamaan yhtiöitä merkittävästi paremmin ja antamaan merkittävästi tasapainoisemman kuvan jatkossa.

Lähde viittaukset ja kielenkäytön harkitumpi käyttö puolestaan suojaavat minua kunnianloukkaussyytteiltä.

Toivon että tämä parantaa jatkossa sitä informaation tasoa mitä pystyn jakamaan, sillä tuo perkaus on pirullisen aikaa vievää.

2 vastausta artikkeliin “Excelsior Mining – päivitetty näkemys

    1. Moi, ei taida enää olla, mutta pois lukien johdon kritiikki, se olisikin täysin vanhentunut. Todellisuus ei täsmää arvioitua ja nyt ISR medotin validointi ja se paljonko välissä poltetaan käteistä, paljonko CAPEX nousee yms. ovat ne tärkeät kysymykset, joihin en osaa vatata ja joihin tuo vanha teksti ei vastaisi

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s