Uraani: Paladin Energy – analyysi

Jatkan hetken yritysanalyysejen tekemistä CruxInvestorille, eli analyysit ovat Englanniksi kirjoitettuja.

Paladin Energy on poikkeuksellinen uraaniyhtiö. Paladin omistaa ”care and maintenance” tilassa olevan Langer-Heinrich kaivoksen, joka on erittäin arvokas ja tarpeellinen kaivos.

Mutta Paladinin johto jättää enemmän kuin vähän kaivattavaa heikon track recordin ja lähes olematon sisäpiirin omistuksen takia.

Analyysiin pääsee tästä Paladin Energy Investigating the Earnings Potential.

Pari täsmennystä analyysiin. Kuulin että olen uraanikarhu ja että kyseessä oli ”hit piece” Paladinia kohtaan.

En kirjoittaessani sitä auki, kokenut tekstiä hyökkäävänä.

Perustelen mielestäni rationaalisella mallinnuksella, miksi AUD$0,01-0,03 on realistinen EPS Paladinille. Tämä, nyt AUD$0,08 tasolla treidaavalle osakkeelle ei ole heikko.

En voi ottaa analyysissä kantaa siihen mihin Paladinin kurssi tulee nousemaan. Markkinat voivat olla valmiita maksamaan Paladinin ansaintapotentiaalista erittäin korkeita kertoimia (huolimatta lyhyestä korkean tuotannon kaudesta) ja rehellisesti, oletan että moni tulee ostamaan Paladinia salkkuun ”koska se nousi rajusti viimeksikin”.

2 vastausta artikkeliin “Uraani: Paladin Energy – analyysi

 1. Luinpa tuossa nyt näin jälkikäteen tuon Paladin -analyysisi.
  Jos realistinen EPS tuolle olisi luokka 0,01-0,03 ja jos P/E nousisi tuonne luokkaan 15, niin silloin hinta olisi luokkaa 0,15-0,45. Eli hinta voisi kolminkertaistua nykyisestä.

  Kuitenkin edellisessä syklihuipussa tuo nousi tuonne melkein kymmeneen dollariin. Onko osakkeen omistus dilutoitunut tuosta edellisestä huipusta, vai nousiko tuolloin P/E johonkin järjettömyyksiin? Oletko analysoinut tarkemmin mitä edellisessä huipussa tuolle tapahtui?

  Tykkää

  1. Laskelmani on mielestäni yhä validi (vaikka pieniä muutoksia on käynyt kun johto vaihtunut jne) ja seison sen lukujen takana. Ehkä voisi ajatella että voisi tehdä 3,5-4c AUD per S (koska veroja ei tarvitse hetkeen maksaa), mutta tällä korkealla tuotannon tasolla pysytään vain n.7v ja sitten -50%…eli en tiedä miksi tästä maksettaisiin P/E15. Muista asseteistä en juuri maksaisi, mutta kuka näiden spekulatiivista arvoa osaa ennustaa.

   En ala ennustamaan Paladinin potentiaalista osakkeen hintaa hypessä, enkä muidenkaan. En usko että se korreloi tulospotentiaalin kanssa. Ei korreloinut viimeksikään. Hyvin harva uraaniosake toimii oikeasti numeroilla mitattuna. Yksi harvoja on GLO ja siksi se on ylivoimaisesti suurin positioni.

   Käytän näitä lähinnä logiikalla: mikä on taso jonka alle en myisi. GLO tarjoaa yhä mielestäni parhaimman upsiden ja ostelinkin merkittävästi lisää 0,5-0,6 tasolla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s