Uraani

Uraani on paras ja kiinnostavin fundamenttikeissi, mitä olen ikinä nähnyt. Uraanin noususyklit ovat olleet erittäin rajuja ja tuottaneet uskomattoman korkeita palautuksia sijoittajille, jotka ovat positioineet itsensä hyvin, ennen nousua. Uskoisin että puhumme 2-5 vuoden horisontista.

Pääset alkuun näistä teksteistä:

Osa 1. Miksi uraanin hinnan täytyy nousta?

Osa 2. Uraanivaje ja kysyntä

Osa 3. Globaalit inventaariot ja polttoainesykli

Osa 4. Kiina ja ydinvoima

Osa 4b. Kiina ei osta Afrikan uraanijunioreita

Osa 5. Re- ja Destocking

Päivitys 2020: 2020 Uraanikeissi on ehjä

COVID19 on aloittanut jonkin asteisen uraanirallin. Joten päivitys numero 2. 2020 vuodelta Starttasiko uraaniralli? Jäitä hattuun

2021: Uraanin tuotantovaje ja uraanimarkkinan minimaalinen koko tekevät uraanista erittäin manipuloitavan raaka-aineen, jos hait haistavat veren. Sprott Physical Uranium Trust on todellinen game changer, joka tulee tarkoittamaan että kun markkinat lähtevät nousuun, on ylilyönti lähes varma. Lue miksi Uraanin hinta tulee ylittämään $150/lbs.

Irrallisia tekstejäni uraaniyhtiöistä:

Global Atomic: Ready for liftoff (Englanniksi), mielestäni paras uraani junior ja myös ylivoimaisesti suurin uraanisalkkuni positio. Samaisestä yhtiöstä asteen tuoreempi analyysi suomeksi Global Atomic – Vertaansa vailla oleva arvopropositio. Uudempi analyysi ei sisällä johtoa käsittelevää osuutta, joten suosittelen lämpimästi lukemaan aiemmasta analyysistä S. Romania (tj) käsittelevän osuuden.

Paladin Energy tekstini (Englanniksi): Investigating The Earning Potential of Paladin Energy

KazAtomprom salkun kulmakiveksi viimeisenä ja vähiten analyysimaisena. KazAtomprom on kuitenkin mielestäni jokaisen vakavan uraanisalkun kulmakivi. Se ei tule olemaan yhtä tuottava sijoitus kuin moni spekulatiivinen yhtiö.

Muita linkkejä:

http://www.world-nuclear.org/ erinomainen sivusto, faktojen etsimiseen.

http://themikealkinshow.curzioresearch.libsynpro.com/ Mike Alkinin podcastit, joissa erinomaista tietoutta uraanista. Varsinkin ”A master class in uranium… and the best risk/reward setup I’ve ever seen (Ep. 52)” on must-listen.

Uranium Sector Update – The Cycle Has Turned | Mike Alkin & Tim Chilleri – Sachem Cove Partners oli helmikuussa 2021 nauhoitettu haastattelu, jonka kuuntelemista suosittelen ehdottomasti jokaiselle.